دسته‌ها

15 راز مدیریت موفق سازمان

توسط کارشناس محتوا 1 سال پیشهیچ نظری ثبت نشده
ماهان  /  به روزترین نکات مدیریتی  /  15 راز مدیریت موفق سازمان

آیا اغلب به این فکر می‌کنید که رازهای مدیریت موفق سازمان چیست؟ اگر مدیر یک کسب و کار هستید، بدون شک در مورد رازهای موفقیت از خود سؤال کرده‌اید. بسیاری از مدیران با چالش‌های مدیریت سازمان آشنا هستند و سعی بر این دارند تا با حل مشکلات به موفقیت سازمان خود کمک کنند.

کشف رازهای مدیریت موفق سازمان به شما کمک می‌کند تا به عنوان رهبر سازمان، بیشترین بهره وری را از تیم خود ببرید، بر چالش‌های تجاری بازار امروز غلبه کنید و کل شرکت را به جلو ببرید. با در نظر گرفتن این موضوع، در ادامه به 15 راز مدیریت موفق سازمان اشاره می‌کنیم که هر مدیری باید آن‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.

1- بدانید از شما چه انتظاری می‌رود

اگر ندانید از شما چه انتظاری می‌رود، کسب موفقیت به عنوان یک مدیر دشوار است. به همین دلیل است که باید ارتباط نزدیک خود را با مدیران و کارکنان حفظ کنید و اهداف خود را برای عملکرد بهتر سازمان تعیین کنید. اعضای تیم از شما انتظارات عجیبی ندارند، بلکه همه‌ی آن‌ها انتظار دارند که به مانند یک مدیر رفتار کنید. برقراری تعامل خوب، در نظر گرفتن نقاط درد کارکنان، تعیین اهداف سازمانی، اختصاص وظایف کاری مشخص به کارکنان براساس مهارت آن‌ها و سایر موارد خواهد بود.

2- برای کارکنان اهداف مشخصی تعیین کنید

هنگامی که بدانید از خود شما چه انتظاراتی می‌رود و همچنین از تیم شما چه چیزی انتظار می‌رود، باید شروع به تعیین اهداف هم برای اعضای تیم و هم برای کل سازمان کنید. این اهداف باید چالش برانگیز و در عین حال قابل دستیابی باشند. بنابراین شما باید اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را تعیین کنید. مهمتر از همه، شما همیشه باید هر هدفی که به دست می‌آورید، برای حفظ روحیه بالا و ایجاد یک ذهنیت مبتنی بر تیم تشخیص دهید و آن را به سرعت لحاظ کنید.

3- کارکنانی را پیدا کنید که مناسب موقعیت خود هستند

به عنوان یک مدیر، باید نقش فعالی در فرآیند استخدام داشته باشید و افرادی با اخلاق کاری قوی پیدا کنید تا برای فرهنگ شرکت مناسب باشند. شما باید با کارکنانی همکاری کنید که می‌توانید تعامل سازنده‌ای با آن‌ها داشته باشید. با افزایش کار از راه دور، ممکن است بخواهید به فکر ایجاد شبکه گسترده‌تری از کارکنان باشید، زیرا می‌توانید نیروهای ماهر را بدون توجه به موقعیت مکانی آن‌ها استخدام کنید. این موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا افراد مناسب را برای تیم خود پیدا کنید.

4- هر یک از اعضای تیم خود را بشناسید

اگر برای شناخت هر یک از اعضای تیم نیز وقت بگذارید، موفقیت سازمان ضروری است. این امر مهم شامل شناسایی علایق شخصی و بحث در مورد اهداف اعضای تیم است. ایجاد یک رابطه دوستانه با بخش‌های مختلف سازمان بسیار مهم است، زیرا تعامل سازنده منجر به افزایش بهره روی و انگیزه‌ی کارکنان می‌شود. تعیین جلسات شخصی و گروهی با اعضای تیم، به شما در شناخت بهتر نیازها و اهداف کارکنان کمک زیادی می‌کند.

5- وظایف را مطابق با مهارت‌های کارکنان به آن‌ها اختصاص دهید

زمانی که برای شناخت هر یک از اعضای تیم وقت می‌گذارید، نقاط قوت و ضعف آن‌ها را نیز شناسایی خواهید کرد. سپس می‌توانید وظایف را با مهارت‌های خاص کارکنان تطبیق دهید که این موضوع به اطمینان از موفقیت آمیز بودن و انجام صحیح کارها کمک می‌کند. این امر همچنین به کارکنان این احساس را می‌دهد که نقش مهمی در سازمان دارند. در نهایت، اگر وظیفه‌ای به درستی به کارکنان اختصاص داده شود، موفقیت سازمان در بلند مدت تضمین شده خواهد بود، زیرا فرآیندهای سازمانی بهینه می‌شوند.

6- به ارائه‌ی بازخورد مثبت عادت کنید

ارائه‌ی بازخورد مثبت یکی از ساده‌ترین رازهای مدیریت موفق سازمان است، اما متأسفانه بسیاری از مدیران آن را نادیده می‌گیرند. هنگامی که شما هیچ نوع بازخوردی را خارج از بررسی عملکرد ارائه ندهید، کارکنان نمی‌دانند عملکردشان خوب بوده یا بد! این امر همچنین این احساس را ایجاد می‌کند که شما از آن‌ها حمایت نمی‌کنید. به همین دلیل است که باید به طور مرتب بازخورد مثبت بدهید تا کارکنان بدانند که آنچه از آن‌ها انتظار می‌رود را انجام می‌دهند و روحیه را بالا نگه دارند. البته انتقاد سازنده باید در یک جلسه‌ی یک به یک انجام شود.

7- راه‌هایی برای متحد کردن تیم خود بیابید

خوب نیست که اعضای تیم را با دقت انتخاب کنید، اما آن‌ها به خوبی با هم کار نکنند. البته، این چیزی نیست که تحت کنترل شما باشد، اما راه‌هایی وجود دارند که می‌توانید سعی کنید یک تیم را متحد کنید. باید درک کنید که مشارکت و متحد کردن تیم در طول زمان توسعه می‌یابد، مشروط بر اینکه بتوانید اعضای تیم خود را حفظ کنید. شما می‌توانید تیم خود را با رویدادهای غیررسمی، پروژه‌های مشارکتی و با اجازه دادن به ارتباطات آزاد در محل کار (اما نه به قیمت اتلاف وقت) متحد کنید. به خاطر داشته باشید که شما می‌توانید بخشی از این رویدادها باشید و با اعضای تیم خود ارتباط برقرار کنید.

8- یک فضای کاری راحت فراهم کنید

به عنوان یک مدیر باید به محیط کاری که برای کارکنان ایجاد می‌کنید نیز فکر کنید. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که اگر کارکنان وارد یک محیط کاری ناخوشایند شوند، خوشحال باشند! بنابراین لازم است به راه‌هایی برای بهبود فضای اداری خود فکر کنید. این راه‌ها ممکن است شامل ایجاد طرح باز (نوعی سبک طراحی داخلی)، خرید تجهیزات ارگونومیک (میز و صندلی راحت)، به حداکثر رساندن نور و تزئین فضا به شکلی خوش سلیقه باشند. کارکنانی که از صندلی خود ناراضی هستند، بدون شک بهره وری پایینی خواهند داشت و سازمان را سریع ترک می‌کنند. بنابراین، ایجاد یک محیط اداری خوب، یک راز مدیریت موفق سازمان است.

9- کارکنان را در تصمیم گیری مشارکت دهید

مدیران موفق همچنین تیم خود را در جریان آخرین پیشرفت‌ها و چالش‌های شرکت قرار می‌دهند و حتی آن‌ها را در فرآیندهای مهم تصمیم گیری مشارکت می‌دهند. این رویکرد دموکراتیک یک موقعیت برد-برد است، زیرا به کارکنان کمک می‌کند احساس ارزشمند بودن کنند و خود را بخش مهمی از سازمان بدانند. از نظام پیشنهادات سازمان استفاده کنید تا نظرات و ایده‌های کارکنان در بهبود شرایط سازمان جریان داشته باشند. کارکنان اغلب ایده‌های خوبی برای بهبود شرایط سازمان دارند، زیرا آن‌ها درگیر فرآیندهای اصلی هستند و هر روز با چالش‌هایی روبرو می‌شوند که ممکن است شما از آن‌ها غافل باشید.

10- خودمختاری را در سازمان تشویق کنید

تشویق روحیه مستقل یکی دیگر از رویکردهای مدیریتی است که می‌تواند یک موقعیت برد-برد باشد. بدین دلیل که خودمختاری به اعضای تیم شما کمک می‌کند تا بهترین راه‌های بهبود را پیدا کنند. علاوه بر این، میزان کاری را که باید انجام دهید تا روی عملکرد خود و اهداف سازمان تمرکز کنید، کاهش می‌دهد. استقلال مطمئناً برای یک مدیر مفید است، اما شما همچنین باید تعادل را حفظ کنید. بدین معنا که کارکنان نباید به طور کامل در همه‌ی امور سازمان دخالت کنند و آزادانه تصمیمات خود را به دلیل خودمختاری در کل سازمان پراکنده سازند.

11- فضایی را برای انعطاف پذیری فراهم کنید

شما باید برای نشان دادن اعتماد و حفظ روحیه‌ی خود کمی انعطاف پذیر باشید. انعطاف ‌پذیری می‌تواند شامل استفاده از ابزارها و رویه‌های دورکاری باشد. با توجه به همه‌‌گیری کووید-19 که کسب ‌و کارها را مجبور به پذیرش کار از راه دور یا همان دورکاری کرده است، اما بسیاری متوجه مزایای آن شده‌اند. مدیریت یک تیم از راه دور چالش‌های جدیدی را برای یک مدیر ایجاد می‌کند، بنابراین باید مدتی را صرف تحقیق کنید که چگونه می‌توانید از راه دور کارکنان را پشتیبانی کنید و مطمئن شوید که همه در یک مسیر هستند. انعطاف ‌پذیری همچنین می‌تواند به معنای دوری از احکام سختگیرانه و ایجاد یک فضای تعاملی قوی باشد.

12- تصمیمات مالی هوشمندانه بگیرید

به عنوان یک مدیر همیشه نیاز دارید که امور مالی را در پشت ذهن خود داشته باشید. هر تصمیمی باید از طریق یک فیلتر مالی انجام گیرد تا مشخص شود که آیا این تصمیم یک حرکت هوشمندانه است یا خیر و اینکه با چه نوع ریسک مالی ممکن است مواجه شود؛ اگر نه! باید به سراغ راه‌های دیگر بروید. درحقیقت، یک راز مدیریت موفق سازمان می‌تواند بررسی بازار و شناسایی نقاط درآمدزایی باشد. یک مدیر باتجربه می‌تواند براساس شرایط بازار امروز، تصمیمات هوشمندانه بگیرد. همچنین باید به طور منظم امور مالی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که پول اضافی از کانال‌های مختلف هدر نمی‌رود.

13- از شکست‌های خود درس بگیرید

مدیران باید بتوانند تصمیمات بزرگ بگیرند، حتی اگر با شکست همراه باشند. این بدان معناست که شما باید اعتماد به نفس داشته و مایل به ریسک باشید، اما همچنین باید احتیاط کنید و ریسک‌های محاسبه شده را با بحث در مورد آن‌ها با افراد مرتبط و استفاده از داده‌ها برای هدایت تصمیمات خود انجام دهید. هر تصمیمی به دلخواه شما پیش نمی‌رود و این مشکلی خاص محسوب نمی‌شود، اما باید مطمئن شوید که از این شکست‌ها درس گرفته‌اید تا دیگر تکرار نشوند و بتوانید در آینده با تجربه‌تر عمل کنید. درس گرفتن از شکست یکی از مهمترین رازهای مدیریت موفق سازمان است.

14- مسائل شخصی و کاری خود را از هم جدا کنید

مدیر بودن می‌تواند بسیار چالش برانگیز و سخت باشد، بنابراین بسیار مهم است که کار خود را به خانه نبرید. بهتر است سعی کنید از وارد کردن مسائل مربوط به زندگی شخصی خود به محل کار خودداری کنید زیرا شما باید حرفه‌ای‌گری خود را نشان دهید. برای تیم شما خوب است که کمی در مورد شما بدانند و تعامل داشته باشند، اما شما باید اول رئیس آن‌ها باشید و در مرحله دوم یک دوست! بنابراین نیازی نیست هر آنچه از مسائل شخصی و خانوادگی خود دارید را به کارکنان ابراز کنید. توضیح در مورد یک یا دو مورد برای قوی کردن ارتباط کافی است.

15- مراقب سلامتی خود باشید

از این نقطه به بعد، مدیران باید مطمئن شوند که از سلامتی خود مراقبت می‌کنند تا عملکرد خود را به حداکثر برسانند و از فرسودگی شغلی اجتناب کنند. راز مدیریت موفقیت سازمان به استراحت کافی، سلامت بدنی، ورزش کافی، خوردن یک رژیم غذایی سالم، داشتن یک زندگی اجتماعی فعال و خواب کافی برای یک مدیر است. انجام همه‌ی این کارها ممکن است دشوار باشد، به همین دلیل است که باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشید. علاوه بر این، فعالیت‌هایی مانند یوگا و مدیتیشن می‌توانند برای یک مدیر عالی باشند، زیرا به تمرکز و آرامش بیشتر او کمک می‌کنند.

مدیریت موفق

3 ویژگی اصلی سازمان‌های موفق

چرا یک سازمان ورشکست می‌شود، در حالی که سازمان دیگری موفقیت را در آغوش می‌گیرد؟ دیدن موفقیت‌ها یا شکست‌ها آسان است، اما چرا عوامل و رازهای در موفقیت و شکست نهفته است؟ در ادامه به سه ویژگی اصلی سازمان‌های موفق اشاره می‌کنیم:

  • رهبری قوی: توانایی تغییر و نگاه به آینده یک تمایز بزرگ بود. کسانی که در واکنش به روندهای آینده پیشرو بودند، همیشه بهتر عمل می‌کردند. توسعه کارکنان و مکانی برای ارتقاء نیازهای آن‌ها نیز یکی از ویژگی‌های کلیدی در این دسته است.
  • مدیریت هوشمند: اجرای هوشمند فرآیندهای سازمانی به صورت روزانه و بلند مدت، تفاوت زیادی در نتایج ایجاد می‌کند. کسانی که به فرآیندهای مدیریت مؤثر، تجزیه و تحلیل فرآیندها و همچنین رسیدگی به نیازهای کارکنان متکی هستند، موفق می‌شوند.
  • کارکنان متعهد: این موضوع یکی از محرک‌های اصلی در سازمان‌های موفق است. سازمان‌هایی که با کارکنان تعامل قوی دارند، نسبت به همتایان خود موفق‌تر هستند. تعامل قوی به تعهد و مسئولیت پذیری بیشتری دامن می‌زند.

کلام آخر

درست است که برخی افراد به طور طبیعی مدیران خوبی هستند، اما موفقیت در مدیریت، مهارتی است که به آموزش نیاز دارد. این امر نشان می‌دهد که هیچ راز نهفته‌ای در موفقیت سازمان وجود ندارد، فقط باید اصول اولیه را در سازمان به جریان انداخت. این اصول شامل همکاری بین تیمی، تعین اهداف، تهیه ابزارها و تجهیزات، بررسی رویه‌های جدید بازار و ایجاد یک فرهنگ سازمانی مؤثر است.

 

دسته بندی ها :
  به روزترین نکات مدیریتی - دانستنی‌ها - مقالات - نکات پیشرفت کاری -
درباره

 کارشناس محتوا

  (40 مقالات)

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

درخواست دمو مدیریت پروژه مدیریت جلسات شبکه اجتماعی